De cast

Onze cast bestaat uit verschillende groepen, waaronder hoofdrolspelers, ondersteunende cast en figuranten. Hier vind je alle informatie over de acteurs en hun rollen in de film. Daarnaast zijn ook de sociale media-accounts van de hoofdrolspelers toegevoegd, zodat je ze daar kunt volgen.

Sneltoetsen

Hoofdrolspelers

Sem – Katie Postma

Hi! Ik ben Katie, 19 jaar en ik speel Sem. Sem is een spontane, gezellige meid die makkelijk met nieuwe mensen overweg kan. Ze is nieuw in de groep, en vind dat best wel spannend, dus doet ze hard haar best om leuk gevonden te worden. Dat kan soms wel lastig zijn natuurlijk, want blijf je dan nog wel trouw aan jezelf? Het was heel tof om dit karakter te spelen, omdat Sem dus constant druk bezig is met wat de sociale norm is, en wat ze zelf denkt dat het juiste pad is om te bewandelen. Zo kan ze soms best wel met zichzelf in de knoop zitten!


Ik vond het enorm tof om een karakter te spelen dat soms echt behoorlijk met zichzelf in de knoop zit. Iedereen heeft problemen waar ze tegenaan lopen, en het neerzetten van een intern conflict vond ik een leuke uitdaging. Ik houd enorm van filmisch acteren, daar ligt ook de meeste van mijn ervaring. Ik speel sinds mijn 15e af en toe ik korte spots en series, maar dit was mijn allereerste film! Ik vond het bizar gaaf om aan een langduriger proces mee te werken en op set te leven voor de draaidagen. Een heel gaaf proces 😀


Bas – Thomas Claessens

Hi ik ben Thomas, 22 jaar en ik speel Bas. Ik had zelf nog helemaal geen ervaring met acteren, naast de musical in groep 8, maar het leek me altijd heel erg leuk. Ik vond het dus heel finn om de kans te krijgen in een film te spelen.

Bas is 16 jaar en zit op de HAVO waar hij zijn eigen vriendengroep heeft. Bas is hierdoor erg goed bevriend met Daan. Bas is ook heel erg slim zo kan hij heel goed overweg met computers.
Thuis gaat het niet heel goed met Bas. Zijn ouders zijn gescheiden, en dat vind hij erg moeilijk. Daarnaast heeft zijn vader vrij weinig tijd voor hem en kan hij ook niet heel goed opschieten met zijn nieuwe stiefbroer Ralf.

Ik vond Bas heel erg leuk om te spelen, een erg koppig en gemotiveerde jongen. Het was ook erg interessant om juist heel erg tegen een persoon te zijn terwijl je met de rest van de groep wel een stuk beter om gaat. Het voelde soms wel gek om Ralf niet te mogen, terwijl ik wel goed om kan gaan met Nathan (zijn acteur).

Ik ben ieder geval heel erg benieuwd hoe de film er uiteindelijk uit gaat zien. Ik kijk al heel erg uit naar de premiere. 🤩


Ralf – Nathan Wits

Ik ben Nathan, 18 jaar en ik speel Ralf in Doorspelen?!

Ralf is 17 jaar oud, en de leider van de groep. Hij is een stoere alfa man, onbegrensd, maar ook een drugsdealer. Geld is erg belangrijk voor hem, dus hij is ook erg fanatiek tijdens het spel, waar hij zich door niets of niemand laat tegenhouden om te winnen.
Hij laat het lijken alsof hij alles voor elkaar heeft. Het is alleen niet altijd zo mooi als het lijkt, want Ralf heeft het thuis erg moeilijk. Op school gaat het daardoor ook niet heel goed. Ralf probeert dit te verbergen voor de buitenwereld, en daarom doet hij zich zo stoer en gemeen voor.

Ik vond het enorm leuk om Ralf te mogen spelen. Ik ben van kinds af aan al gek op films, dus om er dan in eentje mee te mogen doen was een levenslange droom die uitkwam. Ralf was een tof karakter om te spelen en maakte de dynamiek binnen de groep erg interessant. Hoewel ik in het echte leven heel anders met bepaalde situaties zou omgaan dan Ralf, ben ik toch blij dat ik hem mocht spelen, zodat ik voor andere jongeren die te maken hebben met groepsdruk een voorbeeld kan zijn van hoe je hier juist niet mee om moet gaan.

Ik vond de opnames enorm leuk, en ik zat altijd vol energie. Je merkte bij elkaar dat het soms ook wel intensieve dagen konden zijn, want bij het maken van een film hoort ook heel veel wachten. Omdat het wat mij betreft niet lang genoeg kon duren probeerde ik altijd iedereen enthousiast te houden, waardoor het nog leuker werd om met elkaar deze film te maken. Alles was erg professioneel en ik genoot van elk moment!


Lois – Jip Janssen

Hoi ik ben Jip, ik ben 19 jaar en ik speel in Doorspelen!? Loïs. Loïs is 16 en zit samen met een groot deel van haar vrienden op het VWO, waar ze samen met Ralf de leiders van de vriendengroep zijn. Ze weet precies wat ze wilt en vindt daarin ook dat het doel de middelen heiligt. Hier en daar wat stoken voor haar eigen geluk is geen probleem voor haar. En wanneer ze dan ook nog een slim plan met haar beste vriendin Dionne verzint, is het echt tijd voor een spel.


Loïs is een vrij complex karakter dat aan de ene kant heel hard en gemeen is, maar aan de andere kant ook heel alleen en klein. Ik vond dat heel interessant en leuk om te spelen, zeker omdat het wat verder van mij af staat (hoewel een paar mensen na 2 weken shooten er van overtuigd waren dat ik gewoon keihard was getypecast als bitch). Zelf ga ik volgend jaar muziektheater studeren en volg ik al sinds mijn 6e musical lessen. Daar juist wordt gevraagd naar het grote en dramatische, dus dat kleinere voor de camera was helemaal nieuw voor mij, maar het was wel een hele leuke uitdaging! Zeker het niet in de camera kijken kostte wat moeite hahaha (sorry Iris🙈). Ik heb een super leuke tijd op de set gehad en ik kan niet wachten om het resultaat te zien!


Jos – Sander van Noort

Heyo! Ik ben Sander, 19 jaar oud, en ik speel Jos in Doorspelen?!

Jos is de lekker typische nerd van de groep. Hoewel hij wel deel uitmaakt van de vriendengroep, is zijn sociale inclinatie een stuk lager, waardoor hij zichzelf toch altijd een beetje wilt bewijzen. Hij is erg intelligent, en stellig in zijn eigen meningen, wat overigens wel kan zorgen dat hij met anderen botst

Het spelen van deze rol vond ik een hele unieke ervaring. Ik ben van mezelf een stuk socialer, dus het switchen naar de lichaamstaal en eigenschappen van het karakter, is iets waar ik echt wel even voor moest oefenen, vooral omdat ik hiervoor minimale ervaring heb met acteren en dergelijke.

Dit was onvergetelijk, en ik heb echt met iedereen genoten tijdens, en rondom, de opnames. Super benieuwd naar het resultaat, en ik ben heel blij dat ik al deze mensen kon leren kennen, en mee kon doen aan dit project.


Fleur – Sofia Koster

Hii! Ik ben Sofia en ik ben 18 jaar. In de film Doorspelen?! speel ik de 16 jarige Fleur. Ze is beste vriendinnen met Amber en raakt zo in contact met Amber haar vrienden. Ze is sociaal en houdt van gezelligheid, dus ze valt al snel goed binnen de vriendengroep! Ik vind de rol best wel op mij lijken, omdat ik (natuurlijk :)) ook houd van gezelligheid en gek doen, net zoals Fleur.
Fleur lijkt ook best wel op mij qua uiterlijk.

De weken waarin we hebben gedraaid waren onvergetelijk en heb er hele leuke herinneringen aan! We hebben met zowel de Cast, de Crew én natuurlijk de Productie hard gewerkt en naar ons zin gehad!

Voor de camera acteren was even wennen voor mij, maar door tips en tricks heb ik me er (hopelijk) een beetje doorheen kunnen bluffen. Zonder ervaring een film opnemen is best spannend, maar had dit niet willen missen! Ben enorm benieuwd naar hoe de film is geworden, ben sowieso al trots op iedereen <3


Amber – Nina de Louw

Hi ik ben Nina, 18 jaar en ik speel Amber in Doorspelen?!

Amber is 16 jaar en zit in havo 4. Ze is echt een beetje de mama van de groep en wil altijd zorgen voor iedereen. Amber wilt dat de groep bij elkaar blijft en dat iedereen zich op zijn gemakt voelt. Ze kan met iedereen goed opschieten, maar er is wel een dingetje waar ze altijd mee wordt geconfronteerd door een aantal uit de groep, ‘Amber drinkt niet’ ze wilt absoluut geen alcohol drinken en daar wordt ze dan ook vaak mee geplaagd.
Dat is natuurlijk best lastig in een spel met uitdagende opdrachten.
Om de groep tot het juiste aantal spelers te brengen heeft Amber haar beste vriendin Fleur, die op een andere school zit, meegenomen naar de finale.

Ik vond het een super leuke uitdaging om Amber te spelen. Ze is namelijk echt het tegenovergestelde van hoe ik ben. Amber probeert altijd de controle over situaties te houden, is vaak best afwachtend en vind snel dingen spannend. Daarentegen zou ik bij een spel als deze als een kip zonder kop zonder grens alle opdrachten aan gaan.

Het spelen in een film was een onvergetelijke ervaring. Ik vond het heerlijk om 2 weken lang in een bubbel te leven met alleen maar gezelligheid en nieuwe vrienden. Ik stapte zonder enige verwachtingen in dit project en ik kwam voldaan en geïnspireerd weer thuis. Ik kan niet wachten om het eindresultaat te zien bij de première.


Annabel – Jade van Moergestel

Hey hey ik ben Jade van Moergestel, 18 jaar en ik speel in deze gave film Doorspelen?! Annabel. Annabel is een 16 jarig meisje uit Havo 4. Ze is heel lief maar ook erg verlegen en vind het daarom moeilijk binnen de groep er bij te horen, omdat ze iedereen niet zo goed kent. Ze zit in deze vriendengroep omdat Daan haar vriendje is en Annabel dus eigenlijk bij zijn vriendengroep komt. De enige persoon waarmee ze zich een beetje confortabel voelt is Amber, want die kent ze al van de havo. Annabel struggeld wel erg met zichzelf en probeert zichzelf te vinden. Al met al ze is een schatje maar moet het zelf ook nog inzien 🙂

Zelf acteer is al sins ik 10 ben en ga aankomend jaar ook muziektheater studeren op fontys hogeschool voor de kunsten. Dat is natuurlijk musical en vaak erg groot acteren en door de film heb ik nu ook het klein/realistisch acteren veel meer kunnen doen wat ik echt super tof vond om te doen. Ik vind het een eer dat ik met al deze leuke mensen heb mogen meewerken aan dit gave project :)))


Daan – Vicente Rodenburg

Mijn naam is Vicente, ik ben 21 jaar en ik speel Daan in Doorspelen. Daan is een 16 jarige jongen. Hij is de vriend van Annabel en beste vrienden met Ralf en Jos. Hij zit als enige van dit groepje van drie op de havo en dat vindt hij best lastig. Op de havo heeft hij wel veel met Bas gepraat. Hij kan het daardoor best goed met hem vinden.

Daan is typisch een jongen die veel grappen maakt. Hij is de clown van de klas en hij kan ook een grote mond hebben. Maar hij bedoelt het niet op een vervelende manier. Een stoer-doener met een klein hartje maar hij kan nog steeds stoken als hem dat uit komt. 

Ik vond het wel een interessante rol want ik kon namelijk wel zien dat ik niet op Daan lijk. Dus voor mij was het wel een leuke en interessante uitdaging om die rol te gaan spelen.

Zelf ben ik meer een blij persoon die vaak dingen op een positieve manier bekijkt. Ik denk vaak aan anderen en wil erg graag degene helpen die open staat om hulp te krijgen. Ik ben een doorzetter met de dingen die ik belangrijk vind. Ik heb zelf Outdoor en Recreatie gestudeerd en ik sta open om meer dingen te leren. Voor mij was het erg mooie ervaring om mee te doen met de film Doorspelen omdat ik daar veel heb geleerd om uit mijn comfortzone te gaan. Bij sommige dingen was echt een uitdaging maar dat was het waard. Ik hoop dat ik veel meer kansen ga krijgen om in een film te kunnen spelen. 

Ik wil iedereen bedanken voor de mooie draaiweken en ik kan niet wachten om de film te zien.


Dionne – Kim Dekkers

Hi ik ben Kim en ben 22 jaar. In de film speel ik Dionne. Mijn karakter komt in het echte leven totaal niet overeen dan met die van mijn personage in de film. Dionne is samen met Loïs het typische gemene meiden duo. Ze is erg onzeker ondanks dat ze erg haar best doet dit niet over te laten komen op anderen. Ze wil namelijk wel haar status hoog houden. Dionne is mengelend en houd ervan de drama om haar heen lekker op voeren. In het echt blijf ik daar liever buiten. Ik heb veel theater mogen spelen in mijn jeugd. Dit was mijn eerste keer voor een camera maar met dit top team was dat een geweldige ervaring!

Bijrollen

De hoofdrollen zijn zeker niet de enige sterren die we op het scherm hebben gehad. Ook onze ondersteunende cast, oftewel de bijrollen, verdienen een moment in de schijnwerpers.

De volgers

De “volgers” zijn een groep meiden die de hoofdgroep kennen van school. Ze observeren het spel op een andere manier en volgen de ontwikkelingen. Ze sturen opdrachten in om de groep tegen elkaar op te zetten en drama te creëren, mogelijk met hun eigen verborgen motieven.

Demi – Daantje Verberne

Hoi hoi! Mijn naam is Daantje, ik ben 19 jaar oud en in de film speel ik Demi. Demi is een energieke en sociale meid, ze is graag in het gezelschap van anderen. De rol was een leuke uitdaging voor mij: Demi huivert niet voor conflict wanneer ze onrecht proeft. Ik houd me toch snel liever afzijdig.

Een beetje acteer ervaring had ik al, maar met name musical ervaring, nog niet zo veel film-acteren.

Ik heb de opname weken heel positief ervaren. Het was heel tof om met crew en cast aan dit project te werken, ik ben ervan overtuigd dat er iets gaafs uit gaat komen.

Lola – Martina Anwar

Hey ik ben Martina Anwar, 17 jaar oud. En ik speel de rol van Lola in Doorspelen?! Lola haar beste vriendin is Loïs. Totdat Loïs besluit om Lola niet mee te vragen om mee te doen met het spel. Daardoor wil Lola alleen nog maar wraak nemen en daar heeft ze alles voor over. De rol van Lola was erg leuk om te spelen omdat ze echt een bitch is en ze altijd in is voor meer drama.

Ik heb al sinds mijn 13e musical lessen en volgend jaar ga ik de vooropleiding muziektheater op Fontys volgen. Film acteren is toch weer anders dan in een musical, maar om het allebei te mogen doen is erg leuk! De opnames waren ook erg gezellig en ik ben erg blij dat ik deel mag zijn van dit mooie project!

Marit – Meike Breed

Hoii, ik ben Meike, 19 jaar oud en ik speel zowel Marit, een van de volgers, als ben onderdeel van de Crew achter de schermen.

Marit is 16 jaar, ze is zeker niet vies van een drankje en neemt graag gerechtigheid voor als haar niet iets gewenst is. Ookal zit ze wel wat meer op het randje dan de rest van of dingen niet te ver gaan. Ze zit in een vriendinnengroep met Sem, Demi, Lola en Emy. Ik vond het een hele leuke ervaring om deze rol te vervullen, vooral ook omdat ik geen acteer ervaring heb.

Emy – Suze van Alphen

Hee! Ik speel in de film Emy. Het was een nieuwe uitdaging voor mij omdat ik nog nooit eerder in een film heb gespeeld. Bij deze productie mocht ik een keer een ander soort rol spelen dan dat ik normaal speel en daar heb ik echt veel plezier mee gehad. Het was wel echt spannend om deel uit te mogen maken van de opnames, maar heb hier heel veel van geleerd en ben dankbaar dat ik mee mocht spelen.

Andere bijrollen

Naast de volgers hebben we ook andere bijrollen, waarvan sommigen kort in beeld verschijnen en anderen zelfs helemaal niet. Dit betekent echter niet dat ze geen bijdrage leveren aan het verhaal.

Vader Bas – Lambert Claessens

Coming soon…

Zusje Bas – Jinia Mickers

Hoi allemaal!
Ik ben Jinia, ik ben 13 jaar oud en ik speel het zusje van Bas (en Ralph). Ik heb al veel ervaring met acteren, ik doe sinds ik 6 jaar oud was musical en doe dat nu nog steeds. Ik doe dus naast acteren ook zingen en dansen. Ik had niet zo veel ervaring met filmacteren, maar vond het leuk om uit te proberen en het bevalt me goed!
Op het begin was het een beetje nieuw voor mij, omdat ik later aansloot en er maar een korte tijd was. Iedereen kende elkaar al en ik moest iedereen nog leren kennen. Ik vond het heel fijn dat iedereen heel lief deed tegen me en natuurlijk lekker zichzelf was en ik voelde me meteen thuis! Op de set was dat heel anders. Iedereen was tussendoor op z’n gemak en tijdens het filmen in zijn/haar rol.
Ik vond het heel leuk om mijn steentje bij te mogen dragen aan dit project en ik kan niet wachten tot de première!

Stem Zegen of Hel – Robert van Leeuwen

Coming soon…

Hond – Nala Jeronimus

Ondanks mijn kleine verschijning in de film heb ik wel het hele proces mee gemaakt. De acteurs en crew sliepen bij mij in huis, en knuffelde mij elke dag. Ik kan niet wachten tot iedereen mij weer aandacht kan geven!

Figuratie

Figuranten zijn de mensen op de achtergrond van de film. Ze lopen rond en praten, ook al horen we hun dialogen niet duidelijk. We willen graag benadrukken hoe waardevol hun bijdrage was. Hoewel we misschien niet lang met jullie hebben samengewerkt, maakt dat jullie zeker geen mindere sterren in ons project! Jullie waren fantastisch!

 • Celine van Horssen
 • Eva De Bij
 • Marissa Waals
 • Pepijn Jeronimus
 • Meike Verhagen
 • Cas Peters
 • Jayden van Hees
 • Elise Waals
 • Lynn van Hulst
 • Ties Van Meel
 • Jasper Debeij
 • Robert Van Leeuwen
 • Pim Verkoelen
 • Lars Lexmond
 • Dennis Jansen